{ Εκδηλώσεις }

55α Δημήτρια online: «Ο δρόμος που τον λένε Αντίο» - Διαβάζει η Ρένια Λουιζίδου


Κατηγορίες: Θέατρο | Φεστιβάλ

55α Δημήτρια online: «Ο δρόμος που τον λένε Αντίο» - Διαβάζει η Ρένια Λουιζίδου
Δωρεάν

Χώρος:
Διεύθυνση: ,
: Χάρτης
Πληροφορίες: πως πάω
Τιμή: από 0.00
Ποιοι: Ρένια Λουιζίδου
Πότε: 08/10/2020
Ώρα έναρξης: 18:45
www.e-dimitria.gr

Δραματοποιημένη αφήγηση «Ο δρόμος που τον λένε Αντίο» με τη Ρένια Λουιζίδου στα 55α Δημήτρια

Η ηθοποιός διαβάζει ένα πρωτότυπο κείμενο του συγγραφέα Άκη Δήμου, το οποίο γράφτηκε ειδικά για την περίσταση και αναφέρεται σε μια ιστορία στη διάρκεια της πανώλης τον 19ο αιώνα.

Η εικόνα της Θεσσαλονίκης ζωγραφίζεται από τις λέξεις όσων γράφουν γι αυτήν. Λέξεις και προτάσεις που διασταυρώνονται, μπλέκονται και αλληλοσυμπληρώνονται. Μικρές, προσωπικές ιστορίες και διαδρομές φτιάχνουν μια μεγαλύτερη: τη συλλογική ιστορία αυτής της πόλης.

Το φετινό 55ο Φεστιβάλ Δημητρίων επέστρεψε - για πρώτη φορά online.
Για τη δράση αυτή, στα φετινά Δημήτρια που μετακομίζουν κι αυτά στον ψηφιακό χώρο λόγω των μέτρων ασφαλείας για τον COVID-19, φτιάχτηκαν μικρά ταινιάκια, με ηθοποιούς να διαβάζουν τα κείμενα συγγραφέων που αφηγήθηκαν κάποιες από αυτές τις θεσσαλονικώτικες ιστορίες. Περπατούν στην πόλη, την κοιτούν να οικοδομείται πάνω στο παρελθόν της και να περιμένει το μέλλον της.

Οι φωνές των ηθοποιών μπλέκονται με τις λέξεις των συγγραφέων. Ένας χάρτης από απαγγελίες και αφηγήσεις μας ξεναγεί στα μονοπάτια της ιστορίας.

Βιογραφικό Ρένιας Λουιζίδου
Φοίτησε στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ανατόλια, ενώ στη συνέχεια σπούδασε Φιλολογία στο τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, καθώς και Υποκριτική στην Ανώτερη Δραματική Σχολή του Κρατικού θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ). Έχει εμφανιστεί σε αρκετές γνωστές ελληνικές τηλεοπτικές σειρές, όπως Οι Απαράδεκτοι -από αυτή τη σειρά για χρόνια της «έμεινε» το παρατσούκλι «αστροπελέκι» το οποίο της έδωσε ο Γιάννης Μπέζος – Μάνα είναι μόνο μία, Της Ελλάδος τα παιδιά, Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή, Ουδέν πρόβλημα της Μιρέλλας Παπαοικονόμου, Δροσουλίτες με τον Πέτρο Φιλιππίδη και στη σειρά Το Καφέ Της Χαράς, που έγραφε ο Χάρης Ρώμας. Το 2006-07 πρωταγωνίστησε στην ελληνική σειρά της Μιρέλλας Παπαοικονόμου Ιωάννα της καρδιάς. Εμφανίστηκε στην ελληνική ταινία Safe Sex και πρωταγωνίστησε στην Πολίτικη Κουζίνα. Στην τηλεοπτική σειρά του Alpha, Το σόι σου, είχε πρωταγωνιστικό ρόλο ως Χαρούλα Χαμπέα.

55ο Φεστιβάλ Δημητρίων - Πρόγραμμα
Πέμπτη 8 Οκτωβρίου, στις 18:45
Δραματοποιημένη αφήγηση «Ο δρόμος που τον λένε Αντίο»

Πρωτότυπο κείμενο για τα 55α Δημήτρια, βασισμένο στο διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Βαρδιάνος στα σπόρκα»
Συγγραφέας: Άκης Δήμου
Διαβάζει η Ρένια Λουιζίδου
Σκηνοθέτης: Γρηγόρης Αποστολόπουλος

55α Δημήτρια online - οδηγίες


 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ