{ Τελευταία νέα }

5,8 Ρίχτερ σεισμός στην Αλβανία, ο ισχυρότερος εδώ και 30 χρόνια


Κατηγορίες: Ειδήσεις, Επικαιρότητα

5,8 Ρίχτερ σεισμός στην Αλβανία, ο ισχυρότερος εδώ και 30 χρόνιαΣύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Αλβανίας ο σεισμός των 5,8 Ρίχτερ ήταν ο πιο ισχυρός που έχει σημειωθεί στη χώρα τα τελευταία 20-30 χρόνια

Δύο σεισμικές δονήσεις ταρακούνησαν την Αλβανία το απόγευμα του Σαββάτου που έγιναν ιδιαίτερα αισθητές και σε αρκετές περιοχές στη Βόρειο Ελλάδα
 
Η πρώτη σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στις 17:04 ώρα Ελλάδος και είχε μέγεθος 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με τη μέτρηση του Ευρωμεσογειακού Ινστιτούτου.  Η δόνηση είχε επίκεντρο περιοχή σε απόσταση ενός χιλιομέτρου δυτικά από το Δυρράχιο και το εστιακό της βάθος ήταν 10 χιλιόμετρα.
 
Έντεκα λεπτά μετά ένας δεύτερος σεισμός (πιθανότατα μετασεισμός) μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε και πάλι την χώρα.
 
Και οι δύο σεισμικές δονήσεις έγιναν αισθητές σε πολλές περιοχές της Αλβανία αλλά και της Ελλάδας και κυρίως στην Κέρκυρα.
 
Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Αλβανίας ο σεισμός των 5,8 Ρίχτερ ήταν ο πιο ισχυρός που έχει σημειωθεί στη χώρα τα τελευταία 20-30 χρόνια
 
Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που έρχονται από τα Τίρανα και το Πανεπιστήμιο Γεωλογίας, το κτήριο του οποίου υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές. Όπως αναφέρει το αλβανικό Top Channel, ευτυχώς, εκείνη την ώρα δεν υπήρχε κανείς στο σημείο.
 
Στο χωριό Χελμές, στην Καβάγια, δύο άτομα τραυματίστηκαν, ευτυχώς, ελαφρά, ενώ κατέρρευσαν τουλάχιστον δέκα κτήρια. Το χωριό αυτό απέχει 10 χιλιόμετρα από τα Τίρανα.

 

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ