{ Εκδηλώσεις }

2ο Φεστιβάλ Συνεργατισμού CoOpenAir Festival

στο κατειλημμένο εργοστάσιο της Σ.Ε ΒΙΟΜΕ


Κατηγορίες: Φεστιβάλ

2ο Φεστιβάλ Συνεργατισμού CoOpenAir Festival
Δωρεάν

Χώρος: κατειλημμένο εργοστάσιο της Σ.Ε ΒΙΟΜΕ
Διεύθυνση: Λαέρτου 21, 23, 25, 55535
Θεσσαλονίκη
: Χάρτης
Πληροφορίες: πως πάω κατειλημμένο εργοστάσιο της Σ.Ε ΒΙΟΜΕ


Ένα χρόνο μετά την επιτυχημένη συνδιοργάνωση του 1ου Φεστιβάλ, πήραμε την απόφαση να προχωρήσουμε στη διοργάνωση του 2ου Coopenair Festival στις 11-12-13 Οκτωβρίου στο κατειλημμένο εργοστάσιο της ΣΕ ΒΙΟΜΕ στη Θεσσαλονίκη.

Ένα χρόνο μετά την επιτυχημένη συνδιοργάνωση του 1ου Φεστιβάλ, πήραμε την απόφαση να προχωρήσουμε στη διοργάνωση του 2ου Coopenair Festival στις 11-12-13 Οκτωβρίου στο κατειλημμένο εργοστάσιο της ΣΕ ΒΙΟΜΕ στη Θεσσαλονίκη. Ένα φεστιβάλ αυτοοργανωμένο, από τα κάτω, βασισμένο στο τρίπτυχο συναπόφαση/ συνευθύνη/ συνδιοργάνωση. Ένα φεστιβάλ χωρίς χορηγούς, με ελεύθερη είσοδο για όλους/ες, που προσδοκούμε να αποτελέσει, εκτός από μια μεγάλη γιορτή, μια αφορμή συζητήσεων, προβληματισμών και κοινής δράσης.
 
Όσοι συμμετέχουμε στη συνδιοργάνωση του Coopenair Festival, εργαζόμενες και εργαζόμενοι σε συνεργατικά εγχειρήματα, αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες, προτάσσουμε ένα διαφορετικό μοντέλο εργασίας αντιστεκόμενοι στις ελαστικές και ανασφάλιστες σχέσεις εργασίας. Στο πλευρό των εργαζομένων, των άνεργων, των μεταναστών, απέναντι στους φασίστες, χωρίς αφεντικά, καταλαμβάνοντας τα μέσα παραγωγής που μας ανήκουν. Ο δρόμος του συνεργατισμού, της αλληλεγγύης, της αυτοοργάνωσης και της αξιοπρέπειας στην εργασία, είναι ο δύσκολος δρόμος. Ωστόσο είναι ο μόνος δρόμος με ισότητα, σεβασμό και ισοτιμία μεταξύ των εργαζομένων.
 
Προσδοκούμε, τα κοινωνικά οικοσυστήματα που χτίζουμε ανάμεσα στα συνεργατικά εγχειρήματα, στις κολεκτίβες, στους παραγωγούς και στον καθένα και καθεμία από εμάς, να αποτελέσουν υπαρκτό παράδειγμα ενάντια στο κυρίαρχοκαπιταλιστικό σύστημα και όχι απλά ένα μπάλωμα του.

Μέσα από πολιτιστικές εκδηλώσεις, συναυλίες, εκθέσεις, συζητήσεις και workshops, αναδεικνύουμε τα ζωντανά παραδείγματα συνεργατικών εγχειρημάτων,  επιδιώκουμε να διαδώσουμε την ιδέα του συνεργατισμού, να γνωριστούμε και να δικτυωθούμε μεταξύ μας, να διερευνήσουμε τις δυνατότητες και τα όριά μας αλλά και να χτίσουμε τις υποδομές για τον νέο κόσμο που οραματιζόμαστε.

Πλούσιο το πρόγραμμα των προβολών και φέτος στο Coopenair Festival - Φεστιβάλ Συνεργατισμού!
To κτήριο παραγωγής της ανακτημένης ΒΙΟΜΕ μετατρέπεται για ακόμη μια φορά σε αίθουσα προβολών και θα υποδεχτεί ταινίες και ντοκιμαντέρ, θα ακολουθήσουν συζητήσεις με τους συντελεστές!
Προς το παρόν είναι τιμή μας να παρουσιαζουμε τις εξής ταινίες/ντοκιμαντέρ
- Outer Space Kids (https://vimeo.com/319555698)
- Ζώνες και περάσματα (https://vimeo.com/317785633)
- Βίος, o άλλος δρόμος - Documentary


Ο καλύτερος τρόπος για να πεις κάτι
είναι να το κάνεις .
José Marti

2ο Φεστιβάλ Συνεργατισμού
11- 12 και 13 Οκτωβρίου
στο κατειλημμένο εργοστάσιο της Σ.Ε ΒΙΟΜΕ

*Τρόποι πρόσβασης:
1. Λεωφορεία ΟΑΣΘ 2Κ, 3Κ, Ν1 (όλο το βράδυ)
Στάση Ναυπηγεία (μετά τη στάση ΒΙΑΜΥΛ - πριν τον τερματικό σταθμό ΙΚΕΑ)
2. Από λεωφόρο Γεωργικής σχολής και από Θεσσαλονίκης- Μουδανιών στη Λαέρτου 21-23-25
3. Θα υπάρξουν λεωφορεία από Αθήνα (ενημερωθείτε σύντομα στο facebook page του φεστιβάλ.

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ