{ Μουσική }

25 Συνθέτες - 25 Μινιατούρες για πιάνο από την Ερατώ Αλακιοζίδου

Στην αίθουσα της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης «Σόλων Μιχαηλίδης»


Κατηγορίες: Συναυλίες, Live

25 Συνθέτες - 25 Μινιατούρες για πιάνο από την Ερατώ Αλακιοζίδου

Χώρος: Αίθουσα συναυλιών ΚΟΘ «Σόλων Μιχαηλίδης»
Διεύθυνση: Λεωφόρος Νίκης 73, 54622
Θεσσαλονίκη
: Χάρτης
Πληροφορίες: πως πάω Αίθουσα συναυλιών ΚΟΘ «Σόλων Μιχαηλίδης»
Τιμή: από 12.00
Ποιοι: Ερατώ Αλακιοζίδου
Πότε: 29/11/2019
Ώρα έναρξης: 21:00

Η καταξιωμένη πιανίστα Ερατώ Αλακιοζίδου σε μία συναυλία στην αίθουσα της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης (ΚΟΘ) «Σόλων Μιχαηλίδης»

M.M.S| Medıterranean Mınıature Sketches τιτλοφορείται το νέο πρότζεκτ από την Ερατώ Αλακιοζίδου. Η καταξιωμένη πιανίστα επιλέγει έργα Ελλήνων συνθετών, με τέτοιο τρόπο ώστε να μας αφηγηθεί μια ιστορία αισθαντικότητας και ευαισθησίας «μεσογειακού τύπου», όπως η ίδια λέει.
Στη συγκεκριμένη συναυλία θα παρουσιαστούν οι πρώτες εκτελέσεις έργων των: Sara Carvahlo, Λάζαρου Τσαβδαρίδη, Στογιαννίδη Κωσταντίνο, Έλλη Ζαχαροπούλου, Γιώργου Παπουτσή, Ευαγγελία Κατέλη, Αναστάση Φιλιπακόπουλου, Στάθη Γυφτάκη, Μαρία-Χριστίνα Κριθαρά, G. Giannopoulos και δύο νέων ταλαντούχων Θεσσαλονικέων συνθετών του Μενέλαου
Πειστικού και του Χρήστου Ντόβα.
Οι υπόλοιποι συνθέτες που συμμετέχουν με έργα τους σε αυτή την συναυλία είναι οι Καλλιόπη Τσουπάκη, Φίλλιπος Τσαλαχούρης Caterina Venturelli, Rıccardo Vaglını Ασπασία Νασοπούλου, Benet Casablancas, Παναγιώτης Θεοδοσίου, Γιώργος Χατζημηχελάκης, Βασίλης Κίτσος, Γιώργος Κουρουπός, Μηνάς Μπορμπουδάκης, Κώστας Παρισιάδης,
Η Ερατώ Αλακιοζίδου τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την ανάδειξη του έργου Ελλήνων συνθετών στο εξωτερικό και παρουσιάζει έργα σε πρώτες εκτελέσεις αποσπώντας λαμπρές κριτικές.
Πρόσφατες εμφανίσεις της συμπεριλαμβάνουν το Φεστιβάλ HOP στην Πορτογαλία (Οκτώβριος 2119) και στην Αθήνα ( 7 Δεκεμβρίου 2019) στην εμβληματική αίθουσα του Ωδείου Αθηνών «Άρης Γαρουφαλής», ενώ από την νέα σαιζόν θα παρουσιάσει το πρόγραμμα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες καθώς και στη Λατινική Αμερική, ενώ παράλληλα ετοιμάζει την επόμενη
δισκογραφική της παραγωγή με την Odradek Records.
 
Οι μινιατούρες αποτελούν μικρές προσωπικές ιστορίες και αφηγήσεις των συνθετών οι οποίες αποτυπώνονται με τη μορφή μικρών κομματιών για πιάνο, σαν σκίτσα. Όλα μαζί συνδέονται μεταξύ τους με έναν μεταφυσικό τρόπο και αφηγούνται μία ιστορία.
Μια ιστορία που τη διηγείται η πιανίστα Ερατώ Αλακιοζίδου, καθώς είναι αυτή που επιλέγει τη σειρά των έργων.
Ανάλογη σπουδαιότητα αποτελεί η συνεργασία μου με τους ίδιους τους συνθέτες κατά την περίοδο της προετοιμασίας της που αποτελεί για την ίδια πρόκληση ερμηνευτικών απαιτήσεων.
 
25 Συνθέτες - 25 Μινιατούρες για πιάνο από την Ερατώ Αλακιοζίδου
Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019
Ώρα έναρξης 21.00
Τιμές εισιτηρίων 12 ευρώ (κανονικό)- Προπώληση 10 ευρώ
7 ευρώ ( εκπτωτικό) - Προπώληση 5 ευρώ
 
Εκπτωτικές κατηγορίες ( Άνεργοι, Φοιτητές, Μαθητές, Πολύτεκνοι, Κάτοχοι κάρτας αλληλεγγύης, Κάτοχοι ευρωπαϊκής κάρτας νέων, ΑΜΕΑ, σπουδαστές ΙΕΚ, σπουδαστές Ωδείων, Άνω των 65 ετών, Μέλη της ένωσης Ελλήνων μουσουργών. Τα φοιτητικά και των ανέργων η άλλα μειωμένα εισιτήρια είναι έγκυρα μόνο με την επίδειξη των απαραίτητων δικαιολογητικών κατά την είσοδο και εφόσον αυτά είναι σε ισχύ.
 
Επιτρέπεται η είσοδος σε παιδιά άνω των 8 ετών.
 
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKET SERVICES
- Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39
- Τηλεφωνικά: 2107234567
- Online: www.ticketservices.gr
- PUBLIC
 
Link Προπώλησης εισιτηρίων:
https://tickets.public.gr/event/mms-resital-pianou-erato-alakiozidou-
thessaloniki/?lang=el
https://www.ticketservices.gr/event/mms-resital-pianou-erato-alakiozidou-
thessaloniki/?lang=el

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ