{ Πολιτική }

20 νέα κέντρα κράτησης αλλοδαπών έρχονται στην Ελλάδα -τα 4 στη Μακεδονία. Αναλυτικά οι περιοχές


Κατηγορίες: Τελευταία νέα

20 νέα κέντρα κράτησης αλλοδαπών έρχονται στην Ελλάδα -τα 4 στη Μακεδονία. Αναλυτικά οι περιοχέςΗ κυβέρνηση φέρεται να σχεδιάζει τη δημιουργία 20 νέων κέντρων φιλοξενίας προσφύγων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Real, πρόκειται για δομές «ελεγχόμενης φιλοξενίας», με δυναμικότητα από 500 έως και 2.000 θέσεις η καθεμία. 
Το τελικό σχέδιο για την ακριβή χωροθέτηση των νέων δομών,  θα συζητηθεί σε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου με στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη γεωγραφική διασπορά των προσφύγων στην ηπειρωτική  Ελλάδα και  την αποσυμφόρεση των νησιών από τις προσφυγικές ροές.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Real, για την εγκατάσταση και λειτουργία  των νέων δομών, θα συζητηθούν δύο περιοχές στην Κρήτη (Ρέθυμνο, Ηράκλειο), τέσσερις στην Πελοπόννησο (Μεσσήνη, Ναύπλιο, Τρίπολη, Σπάρτη), δύο στη δυτική Ελλάδα (Πύργος Αμφιλοχία), πέντε στη Στερεά Ελλάδα (Άμφισσα, Οινόφυτα, Θήβα, Λιβαδειά, Μαυρομαντήλα Φθιώτιδας), δύο στη Θεσσαλία (Τρίκαλα, Λάρισα), τρεις στην Ήπειρο (Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα), τρεις στη δυτική Μακεδονία (Γρεβενά, Φλώρινα, Κοζάνη) και μία στην κεντρική Μακεδονία (Πιερία).
 
 
 

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ