{ Life }

18 ταινίες που παίζουν σήμερα Τετάρτη στην τηλεόραση


Κατηγορίες: Ταινίες σήμερα στην τηλεόραση

18 ταινίες που παίζουν σήμερα Τετάρτη στην τηλεόραση
ΔωρεάνWednesday movies on tv 28/10/2020 - Πληροφορίες για ΟΛΕΣ τις σημερινές ταινίες (ώρες προβολής, κανάλι, υπόθεση, σχόλια, βαθμολογία) προτάσεις

Για σήμερα Τετάρτη 28 Οκτωβρίου τα κανάλια στη TV έχουν προγραμματίσει Δεκαοκτώ (18) ταινίες.  Εξαιρετική μέρα για τους σινεφίλ αλλά και για τους λάτρεις του ελληνικού πολεμικού κινηματογράφου. Ξεχωρίσαμε και σας  προτείνουμε ποιες ταινίες να προσέξετε   σε πορτοκαλί πλαίσιο - διαβάστε τα σχόλια του cityportal. Πέρα από αυτές το cityportal καθημερινά σας ενημερώνει για ΟΛΕΣ τις ταινίες της ημέρας

  ❤❤❤ 

Οι ταινίες στην τηλεόραση

Εδώ μπορείτε να βλεπετε κάθε φορά που επισκέπτεστε αυτό το άρθρο, όλες  τις ταινίες που έχουν προγραμματίσει τα τηλεοπτικά κανάλια για την τρέχουσα ημέρα πατώντας το  ► Ταινίες στην τηλεόραση οι ταινίες δημοσιεύονται καθημερινά από το πρωί το αργότερο μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι.  

Wednesday movies: 18 ταινίες 

13:00 ► Όχι (1969) ΕΡΤ2 
15:00  ►►►►► Μια Στιγμή Τύχης (2007) ΕΡΤ3 
16:45 ►► Αυτοί που Μίλησαν με τον Θάνατο (1970) Open 
20:00 ►►►►►►► Η Ζωή Είναι Ωραία (1997) Open
20:15 ►►►►► Μπιλέ (2018) ΕΡΤ3 
21:00 ►►►►► Η Γέφυρα των Κατασκόπων (2016) Star 
22:00 Υπολοχαγός Νατάσσα (1970) Alpha 
22:00 (nr) Υποβρύχιο Παπανικολής (1971) ΕΡΤ1 
22:00 ►►►► Καλά Χριστούγεννα, Κύριε Λώρενς (1982) ΕΡΤ2 
22:00 ► 28 Οκτωβρίου ώρα 5:30 (1971) Mega 
22:30 ►► Ουζερί Τσιτσάνης (2015) Open 
23:00 ►►►► Ψηλά τα Χέρια Χίτλερ (1962) Βουλή 
00:00 (-)  Οι Μαχητές του Θρόνου (2014)  Star 
00:45 ►►►► Η Λεπτή Κόκκινη Γραμμή (1998) Alpha 
02:15 ► Κύκλος Θανάτου (2003) Star 
03:00 ►►►►► Ξημερώνει (1939) ΕΡΤ2 
03:45 ► Εκδίκηση (2015) Open 

04:15 ►►► Austin Powers: Ο Κατάσκοπος Που Με Κουτούπωσε (1999) Star 

 
*Βαθμολογία ταινιών με βάση τις ψήφους  IMDb
►►►►►► από 8,1 και πάνω αριστούργημα
►►►►► από 7.5 έως 8 εξαιρετική
►►►► από 7 έως 7,4 πολύ καλή
►►► από 6.5 έως 6.9 καλή +
►► από 6 έως 6,4 καλή
► από 5 έως 5,9 μέτρια
(-) κάτω απο 4,9 χάσιμο χρόνου
(nr) χωρίς βαθμολογία / για ταινίες με λιγότερες απο 100 ψήφους

Αναλυτικά όλες οι  σημερινές Ταινίες - πρωταγωνιστές - υπόθεση 

13:00 ► Όχι (1969) ΕΡΤ2 Πολεμική (Αξιολόγηση 5,1/10 - 104 ψήφοι)
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Δαδήρας Παίζουν: Κώστας Πρέκας, Βέρα Κρούσκα, Στέφανος Στρατηγός, Χρήστος Πολίτης, Μαλαίνα Ανουσάκη, Γρηγόρης Βαφιάς, Θανάσης Παπαδόπουλος, Δημήτρης Μπισλάνης, Γιώργος Μοσχίδης Υπόθεση: Η κόρη (Βέρα Κρούσκα) του Ιταλού πρέσβη (Γιώργος Μοσχίδης) στην Αθήνα είναι ερωτευμένη με έναν αξιωματικό του ελληνικού στρατού, τον Δημήτρη Νικολάου (Κώστας Πρέκας). Η ελληνοϊταλική σύρραξη θα τους χωρίσει και η νίκη των Γερμανών θα φέρει έναν αξιωματικό των Ες-Ες (Χρήστος Πολίτης) στο σπίτι του αγαπημένου της. Εκείνη θα αρνηθεί να υποκύψει στο επίμονο φλερτ του Γερμανού. Ο αγαπημένος της θα επιστρέψει στην Ελλάδα ως σαμποτέρ. Ο πατέρας της θα αυτοκτονήσει με τη συνθηκολόγηση της Ιταλίας, αρνούμενος τη συνεργασία με τους Γερμανούς, και ο Νικολάου θα συλληφθεί από τους κατακτητές. Οι δύο άντρες θα εκτελεστούν μαζί.

15:00  ►►►►► Μια Στιγμή Τύχης (2007) ΕΡΤ3 Ιστο ρικό δράμα (Αξιολόγηση 7,9/10 - 43 ψήφοι) Σκηνοθεσία: Denis Malleval Παίζουν: Marthe KELLER,Juliette LAMBOLEY,Jacques FRANTZ Υπόθεση: Μια γυναίκα ανακαλύπτει ότι η εγγονή της, που εξαφανίστηκε όταν ήταν μωρό ,είναι ακόμα ζωντανή. 1958, η Εύα είναι πενήντα χρονών. Κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου έχασε την κόρη της και την εγγονή της, τη Σάρα, που ήταν ακόμα μωρό, και όλη την οικογένειά της εξαφανίστηκε μετά από επίθεση το 1943. Από εκείνη την στιγμή και μετά , η Εύα προσπαθεί να ξαναβρεί τον εαυτό της. Τώρα διδάσκει γαλλικά. Μια μέρα, αναγνωρίζει τον πατέρα ενός μαθητή της, ως έναν από τους πολιτοφύλακες που ήταν υπεύθυνοι για την επίθεση και συνειδητοποιεί ότι η Σάρα είναι ζωντανή.
 
16:45 ►► Αυτοί που Μίλησαν με τον Θάνατο (1970) Open Δράμα (Αξιολόγηση 6,2/10 - 119 ψήφοι) Σκηνοθεσία: Γιάννης Δαλιανίδης Παίζουν: Ζωή Λάσκαρη, Γιάννης Φέρτης, Χρόνης Εξαρχάκος. Υπόθεση: Μετά την κήρυξη του ελληνο-ιταλικού πολέμου, μια παρέα συμφοιτητών συμμετέχουν σε μια αντιστασιακή ομάδα, στην οποία ο ένας από αυτούς δεν δέχεται να μπει γιατί ο πατέρας του ποτέ δεν έκρυψε τα φιλογερμανικά αισθήματά του.
 
20:00 ►►►►►►► Η Ζωή Είναι Ωραία (1997) Open Δράμα (Αξιολόγηση 8,6/10 - 583.057 ψήφοι) Σκηνοθεσία: Ρομπέρτο Μπενίνι Ηθοποιοί: Ρομπέρτο Μπενίνι, Νικολέτα Μπράσκι, Χορστ Μπούχολτς, Τζόρτζιο Κανταρίνι. Υπόθεση: Ιταλία, 1939. Ο Γκουίντο, είναι ένας εβραίος βιβλιοπώλης. Σαν άνθρωπος είναι τρυφερός και γλυκός και τον χαρακτηρίζει μια παιδική αθωότητα. Με κέφι, χιούμορ και αισιοδοξία αναζητεί την τύχη του και τον έρωτα, αδιαφορώντας για τον αυξανόμενο αντισημιτισμό και τον μουσολινικό φασισμό που τον περιβάλλει. Ερωτεύεται την Nτόρα, μια όμορφη δασκάλα. Mερικά χρόνια αργότερα, ο Γκουίντο και η Nτόρα παντρεύονται και κάνουν έναν γιο. Όμως οι προκαταλήψεις, και όλα όσα κάποτε αγνοούσε, έχουν γίνει μια παράλογη πραγματικότητα την οποία θα πρέπει να αντιμετωπίσει. Ο Γκουίντο είναι αποφασισμένος να προστατέψει το γιο του από τη βάρβαρη πραγματικότητα της ζωής τους και αυτή του η απόφαση δυστυχώς δεν διαψεύδεται, όταν στέλνεται μαζί με τον γιο του σε στρατόπεδο συγκέντρωσης. H Nτόρα επιβιβάζεται κι εκείνη στο ίδιο τρένο, αλλά στην συνέχεια χωρίζονται και ο Γκουίντο εκμεταλλεύεται στο έπακρο τη φαντασία και το κουράγιο του για να σώσει αυτούς που αγαπά από την φρίκη της ναζιστικής βαρβαρότητα. 

20:15 ►►►►► Μπιλέ (2018) ΕΡΤ3 Δράμα (Αξιολόγηση 7,6/10 - 576 ψήφοι)
Σκηνοθεσία: Inara Kolmane Παίζουν: Ruta Kronberga, Elina Vane, Arturs Skrastins Υπόθεση: Ένα ξεχωριστό και εφευρετικό μικρό κορίτσι προσπαθεί να κατανοήσει τον περίπλοκο κόσμο των ενηλίκων στην Ευρώπη λίγο πριν τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο και να αποδείξει την αξία της, παρότι η μητέρα της δεν της δείχνει αγάπη και εκτίμηση. Αντιμέτωπη με την περιφρόνηση της μητέρας της, η Μπίλε προσπαθεί να βρει μια διέξοδο στη έντονη φαντασία της και να αναζητήσει τη Χώρα των Ονείρων. Η ταινία, όπου πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν οι γυναίκες, είναι η μεταφορά στην οθόνη του δημοφιλούς μυθιστορήματος BILLE της υποψήφιας για βραβείο Νόμπελ Βίζμα Μπελσεβίτσα.
 
21:00 ►►►►► Η Γέφυρα των Κατασκόπων (2016) Star Βιογραφικό δράμα (Αξιολόγηση 7,6/10 - 283.091 ψήφοι) Σκηνοθεσία: Στίβεν Σπίλμπεργκ Παίζουν: Τομ Χανκς, Άλαν Άλντα, Μπίλι Μάγκνουσεν, Έιμι Ράιαν, Μαρκ Ράιλανς Υπόθεση: Η αληθινή ιστορία του δικηγόρου από το Μπρούκλιν, Τζέιμς Ντόνοβαν, ο οποίος κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, για λογαριασμό της CIA, διαπραγματεύτηκε κρυφά την απελευθέρωση του Φράνσις Γκάρι Πάουερς, ενός αμερικανού πιλότου, του οποίου το κατασκοπευτικό αεροσκάφος καταρρίφθηκε στον εναέριο χώρο της Ρωσίας… Η ταινία έλαβε τρεις υποψηφιότητες για Όσκαρ, στις κατηγορίες “Καλύτερη Ταινία”, “Καλύτερο Πρωτότυπο Σενάριο”, κερδίζοντας τελικά Όσκαρ στην κατηγορία “Β' Ανδρικού Ρόλου”, το οποίο έλαβε ο Μαρκ Ράιλανς. Ο Μαρκ Ράιλανς τιμήθηκε και με βραβείο BAFTA στην ίδια κατηγορία.
 
22:00 Υπολοχαγός Νατάσσα (1970) Alpha Δράμα (Αξιολόγηση 5,7/10 - 909 ψήφοι) Η ταινία ξεπέρασε τα 751.000 εισιτήρια στην πρώτη της προβολή αποτελώντας τη μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία από απαρχής του ελληνικού κινηματογράφου, ένα ρεκόρ που κράτησε μέχρι το 1999 και την ταινία των Ρέππα-Παπαθανασίου, Safe Sex. Η σκηνή που η πρωταγωνίστρια τραυματισμένη επάνω στην άμαξα πηγαίνει προς την εκκλησία έχει γυριστεί στα Σπάτα Αττικής. Η ηθοποιός που υποδύεται την τσιγγάνα είναι η Μαλαίνα Ανουσάκη, μητέρα της επίσης ηθοποιού Ελένης Ανουσάκη. Σκηνοθεσία: Νίκος Φώσκολος Παίζουν: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Κώστας Καρράς, Σπύρος Καλογήρου, Ελένη Ζαφειρίου Υπόθεση: Νταχάου 1965. Μετά την επίσκεψή της στον χώρο όπου την βρήκαν οι Αμερικανοί στο τέλος του Β Παγκοσμίου Πολέμου, η Νατάσα ξεκινά το ταξίδι της επιστροφής της στην Ελλάδα. Μέσα στο τρένο ο νους της γυρίζει στο παρελθόν. Τις παραμονές του ελληνο-ιταλικού πολέμου η Νατάσα, ηθοποιός και τραγουδίστρια, γνωρίζει τον Ορέστη. Όταν οι Γερμανοί μπαίνουν στην Ελλάδα δέχεται την επίσκεψη του Μαξ, πρώην συμμαθητή της στο Ωδείο και νυν αξιωματικού των Ες – Ες, που είναι ερωτευμένος μαζί της, αλλά αυτή παντρεύεται τον Ορέστη, αξιωματικό πια του ελληνικού στρατού, ο οποίος εντάσσεται στις δυνάμεις της Αντίστασης και δεν αργεί να φύγει για τη Μέση Ανατολή. Τον ακολουθεί και επιστρέφει μαζί του στην Ελλάδα για μια επικίνδυνη αποστολή στη διάρκεια της οποίας συλλαμβάνεται, ανακρίνεται, βασανίζεται και καταδικάζεται σε θάνατο....
 
22:00 (nr) Υποβρύχιο Παπανικολής (1971) ΕΡΤ1 Πολεμικό (Αξιολόγηση 6,7/10 - 78 ψήφοι)
Διαβάστε εδώ ποιο ήταν το Υποβρύχιο Παπανικολής Σκηνοθεσία: Γιώργος Ζερβουλάκος Παίζουν: Κώστας Καζάκος, Αιμιλία Υψηλάντη, Γιάννης Φέρτης, Σταυρός Ξενιδης, Άννα Βαγενά, Αρτεμης Μάτσας, Βασίλης Μαλουχος, Κίμων Περλεγκας, Δημήτρης Χρυσομάλλης, Ηλίας Καπετανιδης, Πανος Σαργεντης Υπόθεση: Η ιστορία του υποβρυχίου «Παπανικολής» και η δράση του κατά τον ελληνοιταλικό πόλεμο. Ο κυβερνήτης Μίλτος Ιατρίδης και ο υποπλοίαρχος Βασίλης Ασλάνογλου οδηγούν το σκάφος σε περιπολία στα στενά του Οτράντο. Εντοπίζουν μια ιταλική νηοπομπή και της επιτίθενται, βυθίζοντας τρία πλοία. Ο ιταλικός στόλος της Αδριατικής καταδιώκει το υποβρύχιο, αλλά ο «Παπανικολής» επιστρέφει τελικά στη βάση του.
 
22:00 ►►►► Καλά Χριστούγεννα, Κύριε Λώρενς (1982) ΕΡΤ2 Πολεμικό (Αξιολόγηση 7,3/10 - 13.922 ψήφοι) Σκηνοθεσία: Ναγκίσα Όσιμα Παίζουν: Ντέιβιντ Μπάουι, Τομ Κόντι, Ρουίτσι Σακαμότο, Τακέσι Κιτάνο, Τζακ Τόμσον. Υπόθεση: Ιάβα, 1942. Μια σύγκρουση πολιτισμών, μια δοκιμασία για το ανθρώπινο πνεύμα. Ο Βρετανός λοχίας Τζον Λώρενς είναι αιχμάλωτος σ? ένα γιαπωνέζικο στρατόπεδο συγκέντρωσης, το οποίο διοικείται από τον Γιονόϊ , έναν αυστηρό άντρα με αρχές, στα μάτια του οποίου οι φυλακισμένοι είναι δειλοί που προτίμησαν να παραδοθούν παρά να αυτοκτονήσουν. Ο Τζον Λώρενς αποτελεί αίνιγμα ανάμεσα στους συγκρατούμενους του καθώς είναι ο μόνος που μπορεί να έχει ένα είδος επικοινωνίας με τους Ιάπωνες δεσμώτες του και μοιάζει ν? αντιλαμβάνεται την κουλτούρα τους. Οι Ιάπωνες το γνωρίζουν και τον προκαλούν φέρνοντάς τον αντιμέτωπο με το σύστημα αξιών τους. Οι συνθήκες δυσκολεύουν όταν φέρνουν αιχμάλωτο τον σκληρό, υπερήφανο και θαρραλέο Λοχαγό Τζακ Σέλιερς. Ο Λώρενς ξέρει πως οι φύλακες θα προσπαθήσουν να σπάσουν το ηθικό του Σέλιερς και θα κάνουν τα πάντα γι? αυτό. Αυτό που θ? ακολουθήσει δεν είναι απλά μια μάχη για επιβίωση είναι κάτι πολύ περισσότερο. Ο Τζον Λώρενς γίνεται μάρτυρας της σύγκρουσης δύο διαφορετικών κοσμοθεωριών, αλλά και αυτής του συγκρατούμενού του Τζακ Σέλιερς με τον διοικητή Γιονόι. Η ταινία ενώνει δύο από τα αγαπημένα θέματα του Όσιμα: Τον έρωτα και τη βία. Ο σκηνοθέτης αντιπαραθέτει τη στρατιωτική ακαμψία της παράδοσης με την ανθρωπιά, την απόλυτη χιμαιρική αντίληψη του ανδρισμού και της τιμής με τις συναισθηματικές και σεξουαλικές αδυναμίες, την ιαπωνική κουλτούρα με τη δυτική. · Βραβείο BAFTA για καλύτερη μουσική επένδυση (soundtrack) στον Ρουίτσι Σακαμότο) · Υποψήφια για Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών 1983

22:00 ► 28 Οκτωβρίου ώρα 5:30 (1971) Mega Πολεμική (Αξιολόγηση 5,3/10 - 109 ψήφοι)
Σκηνοθεσία: Κώστας Καραγιάννης Παίζουν: Χρήστος Πολίτης, Βέρα Κρούσκα, Λάκης Κομνηνός, Φερνάντο Σάντσο, Γιάννης Κατράνης, Δημήτρης Μπισλάνης και Νικήτας Πλατής Υπόθεση: Η κήρυξη του πολέμου βρίσκει τους κατοίκους ενός μικρού μακεδονικού χωριού, της Μικρής Λεύκας, σε γλέντι, αλλά τα παλικάρια σταματούν αμέσως το χορό και ξεκινούν για τον πόλεμο. Με την κατάρρευση του μετώπου, οι Γερμανοί μπαίνουν στο χωριό και ο διοικητής τους μετατρέπει το κρατικό εργοστάσιο ξυλείας σε εργοστάσιο κατασκευής πολεμοφοδίων. Υποχρεώνει τους κατοίκους να δουλεύουν σ? αυτό. Μέσα σε κλίμα βίας και τρομοκρατίας, το πνεύμα της αντίστασης φουντώνει, μέχρι που έρχεται η μέρα της απελευθέρωσης και μια νέα ζωή αρχίζει. Στυλοβάτες της αντίστασης υπήρξαν ο Τρύφωνας Πλατανιάς, που στην πραγματικότητα ήταν ένας συνετός και ένθερμος πατριώτης, και ο γιος του Κυριάκος που είχε χάσει τα δύο πόδια του στο αλβανικό μέτωπο.
 
22:30 ►► Ουζερί Τσιτσάνης (2015) Open Δράμα (Αξιολόγηση 6,4/10 - 1.399 ψήφοι) Μια ταινία που προκάλεσε εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις. Κυριολεκτικά την έθαψε η κριτική και τη λάτρεψαν οι περισσότεροι από αυτούς που την είδαν. Τηλεοπτικός σκηνοθέτης ο Μανουσάκης που πουλά φθηνό συναίσθημα, φωσκόλεια ρητορεία, αστειότητες, παιδαριώδες παίξιμο, φθηνό μελόδραμα, ψεύτικες σκηνές για γέλια, κάτι ανάμεσα σε «Υπολοχαγό Νατάσα» και «Κονσέρτο για Πολυβόλα» λέει η μια πλευρά. Και από την άλλη ακούς τους θεατές να περιγράφουν πως είδαν μια ατμοσφαιρική ταινία, καταπληκτικοί ηθοποιοί, πολύ συναίσθημα, έκλαψα, επιτέλους μια καλή ελληνική ταινία, εκπληκτική κλπ. :)  :)  :)  Ακριβώς αυτές οι αντικρουόμενες απόψεις είναι ο κυριότερος λόγος που νομίζω ότι πρέπει να τη δείτε για να διαμορφώσετε τη δική σας άποψη. Και κάτι ακόμα, δεν μας ενδιαφέρει πόσο σχέση τελικά έχει με τη πραγματικότητα και πόσο "μαγειρεμένο" είναι ένα θέμα, πόσο ηρωποιούνται κάποιοι πρωταγωνιστές και πόσο αυτό απέχει από την αλήθεια, όταν παρακολουθούμε μια ταινία κρίνουμε εκ του τελικού αποτελέσματος. Επίσης για να έχετε μια εικόνα για τις συνθήκες, τα γυρίσματα, τις απόψεις των συντελεστών, μπορείτε να διαβάσετε πολλά περισσότερα στο δελτίο τύπου της ταινίας «Ουζερί Τσιτσάνης» : Μια εποχή, ένας συνθέτης, ένας έρωτας Σκηνοθεσία: Μανούσου Μανουσάκη Παίζουν: Αντρέα Κωνσταντίνου, Χάρη Φραγκούλη, Γιάννη Στάνκογλου, Χριστίνα Χειλά Φαμέλη, Βασιλική Τρουφάκου. Υπόθεση: Στη γερμανοκρατούμενη Θεσσαλονίκη του 1942 ο Γιώργος δουλεύει μαζί με τον γαμπρό του Βασίλη Τσιτσάνη σε ένα δικό τους ουζερί. Θα γνωρίσει και θα ερωτευτεί την Εστρέα, ο έρωτας μεταξύ ενός χριστιανού και μιας Εβραίας, όμως, είναι απαγορευμένος με κάθε τρόπο. Κι ενώ οι ναζί κλιμακώνουν τις διώξεις τους, οι δυο νέοι θα ζητήσουν τη βοήθεια του διάσημου συνθέτη για να μπορέσουν να ξεφύγουν.

23:00 ►►►► Ψηλά τα Χέρια Χίτλερ (1962) Βουλή Κωμωδία (Αξιολόγηση 7,1/10 - 230 ψήφοι) Τα γυρίσματα και το μοντάζ της ταινίας έγιναν μέσα σε 45 ημέρες. Μια εβδομάδα αργότερα προβλήθηκε στις αίθουσες όπου δεν συγκίνησε μια και έκοψε 31.630 εισιτήρια και ήρθε 21η ανάμεσα σε 68 ταινίες. Η αναγνώριση της αξίας της ταινίας ήρθε τα επόμενα χρόνια. Η ταινία βραβεύθηκε από την Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου, ως Καλύτερης Ταινίας και Καλύτερο Σενάριο. Επίσης, βραβεύθηκε και ο Θανάσης Βέγγος από την Ένωσης Ελλήνων κριτικών Σκηνοθεσία: Ροβήρου Μανθούλη Παίζουν: Θανάσης Βέγγος, Βασίλης Διαμαντόπουλος, Μίρκα Καλατζοπούλου, Βάσο Ανδρονίδη κ.ά.. Υπόθεση: Δυο στενοί φίλοι, ο Ανέστης κι ο Παναγής, προσπαθούν να επιβιώσουν στα χρόνια της Κατοχής. Οι δρόμοι τους θα χωρίσουν κι όταν θα ξανασυναντηθούν, χρόνια αργότερα, θα έχουν πολλά να πουν.
 
00:00 (-)  Οι Μαχητές του Θρόνου (2014)  Star Περιπέτεια (Αξιολόγηση 4,6/10 - 11.979 ψήφοι) Σκηνοθεσία: Νικ Πάουελ Παίζουν: Νίκολας Κέιτζ, Χέιντεν Κρίστενσεν, Αλεξάντρε Μπέιλι Υπόθεση:Ύστερα από τη δολοφονία του βασιλιά και πατέρα τους από το μεγαλύτερο αδελφό τους, ο κληρονόμος του βασιλικού θρόνου και η αδερφή του είναι αναγκασμένοι να εγκαταλείψουν το βασίλειο. Η συνάντησή  τους με έναν μυστηριώδη σταυροφόρο, θα είναι μοιραία και μαζί του θα διεκδικήσουν πίσω το θρόνο, που δικαιωματικά τους ανήκει.
 
00:45 ►►►► Η Λεπτή Κόκκινη Γραμμή (1998) Alpha Πολεμική (Αξιολόγηση 7,6/10 - 170.316 ψήφοι) Σκηνοθεσία: Τέρενς Μάλικ Παίζουν: Τζιμ Καβίζελ, Μπεν Τσάπλιν, Σον Πεν, Νικ Νόλτε, Ηλίας Κοτέας, Τζον Κιούσακ, Γούντι Χάρελσον, Τζον Σάβατζ, Λούσι Λιού Υπόθεση: Η ιστορία μιας ομάδας αμερικανών στρατιωτών, βασισμένη στο ομώνυμο, αυτοβιογραφικό βιβλίο του Τζέιμς Τζόουνς, οι οποίοι το 1942, κατά τη διάρκεια της μάχης του Γκουανταλκανάλ αποβιβάζονται στο νησί για να το χρησιμοποιήσουν ως ορμητήρια. Η μάχη για το στρατηγικό σημείο είναι σκληρή και η φρίκη του πολέμου φέρνει κοντά μια ομάδα αντρών και δημιουργούνται μεταξύ τους σχέσεις αδελφικές. Βιώνοντας μια πραγματικότητα πέρα από τα ανθρώπινα όρια, έρχονται σταδιακά αντιμέτωποι με τα συναισθήματα και τον ίδιο τους τον εαυτό και ανακαλύπτουν την αξία της φιλίας και της ανθρώπινης ύπαρξης. Εκεί θα νιώσουν διχασμένοι ανάμεσα στην αγριότητα του πολέμου και την απλοϊκότητα και ομορφιά του τοπίου, ενώ σύντομα θα ανακαλύψουν τη λεπτή γραμμή που χωρίζει τη ζωή από το θάνατο.

02:15 ► Κύκλος Θανάτου (2003) Star Περιπέτεια (Αξιολόγηση 5,8/10 - 40.965 ψήφοι)
Σκηνοθεσία: Αντρέι Μπαρτκόβιακ Παίζουν: Τζετ Λι, Ντι Εμ Εξ, Μαρκ Ντακάσκος, Άντονι Άντερσον, Τομ Άρνολντ Υπόθεση: Ο Τόνι Φέιτ, επαγγελματίας κλέφτης, μόλις ανάλαβε μια ακόμη «δουλειά»: να κλέψει και να παραδώσει στον Λινγκ, πρώην αστυνομικό και νυν κακοποιό, ένα φορτίο μαύρων διαμαντιών. Η επιχείρηση στέφεται με επιτυχία όμως η εξέλιξη της υπόθεσης δεν αργεί να πάρει απρόβλεπτη τροπή. Ο Άρτσι, κλεπταποδόχος του Τόνι, κλέβει με τη σειρά του τα διαμάντια και τα παραδίδει στον Τσέιμπερ, το πανίσχυρο αφεντικό του υποκόσμου. Τώρα ο Λινγκ είναι έτοιμος να δράσει αδίστακτα: απάγει τη Βανέσα, κόρη του Τόνι απαιτώντας βέβαια από τον τελευταίο τα διαμάντια. Απελπισμένος αλλά και αποφασισμένος να σώσει την κόρη του με οποιοδήποτε κόστος, ο Τόνι με τη βοήθεια των συνεργατών του ξεκινά μια κούρσα ενάντια στο Χρόνο για να εντοπίσει τον Λινγκ και τα διαμάντια. Σύντομα θα βρει ανεκτίμητη βοήθεια από έναν απρόβλεπτο σύμμαχο: πρόκειται για τον Σου, κυβερνητικό πράκτορα από την Ταϊβάν και πρώην συνεργάτη του Λινγκ, που έχει ανοιχτούς λογαριασμούς μαζί του...
 
03:00 ►►►►► Ξημερώνει (1939) ΕΡΤ2 Φιλμ νουάρ-δράμα  (Αξιολόγηση 7,8/10 - 6.492 ψήφοι) Σκηνοθεσία: Μαρσέλ Καρνέ. Παίζουν: Ζαν Γκαμπέν, Αρλετί, Ζακλίν Λορέν, Ζιλ Μπερί, Μπερνάρ Μπλιέ. Υπόθεση: Ένα πενταώροφο κτίριο υψώνεται στη μέση μιας εργατικής γειτονιάς. O Φρανσουά (Ζαν Γκαμπέν), ένας κατά τα άλλα συμπαθητικός εργάτης, δολοφονεί εν ψυχρώ με πιστόλι τον Βαλεντίν (Ζιλ Μπερί) και κλειδώνεται στο δωμάτιό του, στην κορυφή του κτηρίου. Σε λίγο συγκεντρώνεται πλήθος και καταφτάνουν αστυνομικές δυνάμεις που περικυκλώνουν το κτήριο και περιμένουν να ξημερώσει για να εφορμήσουν. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, ο Φρανσουά ανατρέχει νοερά στο παρελθόν και ξετυλίγει το κουβάρι των γεγονότων που τον οδήγησαν εκεί. Βαθιά ανθρώπινη και ποιητικά ρεαλιστική με υπέροχες ερμηνείες, η ταινία «Ξημερώνει» αποτελεί μία απόλυτα κλασική ταινία, σκηνοθετημένη επιδέξια από τον Mαρσέλ Καρνέ, πρωτοπόρο του φιλμ νουάρ.
 
03:45 ► Εκδίκηση (2015) Open Θρίλερ (Αξιολόγηση 5,3/10 - 8.311 ψήφοι) Σκηνοθεσία: Ντάνιελ Άλφρεντσον Ηθοποιοί: Άντονι Χόπκινς, Τζούλια Στάιλς, Αλεξάντερ Λούντβιχ, Ρέι Λιότα, Χαλ Χόλμπρουκ Υπόθεση: Η Λίλιαν, μια νεαρή γυναίκα που μόλις έχασε τη μητέρα της, επιστρέφει στη γενέτειρά της για μια νέα ζωή. Δεν θα προλάβει όμως να χαρεί για την πρόσληψή της ως σερβιτόρα στο τοπικό μπαρ, αφού σύντομα αρχίζει να γίνεται θύμα έντονης παρενόχλησης από έναν άντρα με το περίεργο όνομα Blackway. Σύντομα, μαθαίνει ότι πρόκειται για πρώην αστυνομικό, που για κάποιο λόγο αποφάσισε να περάσει στην άλλη πλευρά του Νόμου, εκμεταλλευόμενος τη δύναμή του μέσα στην απομακρυσμένη κοινότητα. Ωστόσο, παρά την αδιαφορία των κατοίκων για αυτό που τής συμβαίνει και τις συμβουλές του Σερίφη να πάει σε άλλη πόλη, η Λίλιαν δεν το βάζει κάτω και αποφασίζει να ζητήσει τη βοήθειά ενός πρώην ξυλοκόπου και του νεαρού βοηθού του, των μόνων κατοίκων της περιοχής που φαίνονται αρκετά τολμηροί – ή αρκετά τρελοί – να ορθώσουν το ανάστημά τους απέναντι στον ψυχοπαθή κυνηγό της... Θρίλερ για γερά νεύρα, με υποβλητική ατμόσφαιρα και ξεχωριστές ερμηνείες, όπου ο Άντονι Χόπκινς ξεχωρίζει για άλλη μία φορά…
 

04:15 ►►► Austin Powers: Ο Κατάσκοπος Που Με Κουτούπωσε (1999) Star Κωμωδία (Αξιολόγηση  6,6/10 - 214.497 ψήφοι) Σκηνοθεσία: Τζέι Ρόουτς Παίζουν: Μάικλ Μάγιερς, Χέδερ Γκράχαμ, Βερν Τρογιέρ, Μάικλ Γιόρκ, Ρόμπερτ Βάγκνερ, Ρομπ Λόου, Σεθ Γκριν, Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ Υπόθεση: Ο Δρ. Ίβολ επιστρέφει από το Διάστημα και με τη βοήθεια μιας χρονομηχανής ταξιδεύει πίσω στο 1960 και κλέβει την... σεξουαλική ορμή του Όστιν Πάουερς. Τώρα, ο βρετανός κατάσκοπος, με τη βοήθεια της Φελίσιτι Σάγκγουελ, πρέπει να επιστρέψει στο παρελθόν για να ξαναβρεί τη λίμπιντό του και να αποτρέψει τα διαβολικά σχέδια του παρανοϊκού επιστήμονα, που θέλει να κυριαρχήσει στον κόσμο... Ο ανεκδιήγητος βρετανός σουπερπράκτορας και ακαταμάχητος εραστής, με τα φανταχτερά ρούχα, την «κουλ» προφορά και τους «γκρούβι» τρόπους, μπλέκεται σε μια ακόμη... κιτς περιπέτεια, σ? αυτό το τρελό σίκουελ, επίσης σκηνοθετημένο από τον Τζέι Ρόουτς. Ο Τζέιμς Μποντ και όλοι οι κορυφαίοι υπερκατάσκοποι της υφηλίου απομυθοποιούνται αμείλικτα καθώς ο Μάικλ Μάγιερς εκτοξεύει τις αιρετικές ατάκες του μέσα από το χοντροκομένο και πολλές φορές αναρχικό χιούμορ του. Ρετρό αισθητική, κόμικ χαρακτήρες και... υπερβολικές γκάφες συνθέτουν την ατμόσφαιρα της ταινίας, που σημείωσε τεράστια εισπρακτική επιτυχία στις ΗΠΑ. Απολαυστικός ο Μάικλ Μάγιερς, που ενσαρκώνει με ντελιριακές εξάρσεις τον αναγχρονιστικό Όστιν Πάουερς, τον σατανικό αντίπαλό του και έναν ακόμη «κακό», τον... λιπαρό Φατ Μπάσταρντ.

 

To cityportal στο Instagram

Κάνοντας follow στη σελίδα του cityportal στο Instagram, έχετε τη δυνατότητα να συμμετάσχετε σε διαγωνισμούς για προσκλήσεις, βιβλία, ταξίδα αλλά και πολλές άλλες εκπλήξεις που σας ετοιμάζουμε
 
Εδώ μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα τηλεόρασης  για όλη τη μέρα και για όλα τα κανάλια

 

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ